Udruženje građanki Zadrugarice u saradnji sa Udruženjem Fashion Corner iz Niša organizuje 11, 12. i 13. decembra u Prostoru za kreativno delovanje − Deli (Davidova 2, Niš) trodnevni Festival/izložbu/art market POVRATAK U BUDUĆNOST .

Ovo nije prvi događaj nastao u kooperaciji naše dve organizacije i stalni posetioci/teljke mogu očekivati poštovanje već postavljenih standarda naših okupljanja, ali i po koje iznenađenje... Ovog puta Fashion Corner u znak podrške mladim dizajnerskim snagama, a i u skladu sa temom, poseban izlagački deo namenio je neafirmisanim dizajnerima/dizajnerkama, i ostalim kreativkama/kreativcima koji započinju svoj samostalni posao. Poseban deo izlagačkog prostora namenjen je učesnicama projekta CooperaDiva kojima će ovo biti prilika da promovišu svoje poslovne ideje široj javnosti i u konkretnom susretu sa potencijalnim kupcima razmotre mogućnosti komercijalizacije svojih proizvoda i usluga.

Pored njih, na događaju se očekuje preko 30 izlagača i izlagačica, pre svega iz Niša i Jugoistočne Srbije, ali i iz Beograda, Novog Sada, Novog Pazara... Više o samim izlagačima i njihovim radovima biće kontinuirano objavljivano na Fejsbuk stranici događaja POVRATAK U BUDUĆNOST.

Zahvaljujući saradnji da Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara u sklopu festivala biće postavljena i izložba radova studenata ovog univerziteta sa Departmana za umetnost. Pored toga, zainteresovani posetioci/teljke biće u prilici i da u subotu sa početkom u 12h čuju predavanje prof. Tatjane Perevalov na temu "Moda i identitet".

Događaj se realizuje uz podršku Opštine Medijana, tj. programa podrške Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku i Prostora za kreativno delovanje − Deli, kao i medijsku podršku Medija i reform centra Niš i Novinara Online.

Dođite da se družimo, razmenjujemo ideje , zajedno budemo kreativni i i uživamo u ova tri dana i dve noći dizajna i primenjene umetnosti!

  • SVEČANO OTVARANJEPETAK, 11. DECEMBAR, 19−23h 
  • SUBOTA, 12. DECEMBAR, 11−23h
  • NEDELJA, 13. DECEMBAR, 11−17h

poster-sajam2015

porn