U četvrtak, 8. oktobra, njena ekselencija g-đa Džulija Fini, ambasadorka Australije u Republici Srbiji, posetila je Udruženje građanki Zadrugarice, kako bi se upoznala sa realizatorkama i korisnicama projekta CooperaDiva: Podrška malim ženskim poslovnim inicijativama, kao i sa dosadašnjim rezultatima i budućim planiranim aktivnostima u sklopu projekta.

Tim povodom u prostorijama Udruženja Zadrugarice organizovana je i pres-konferencija na kojoj su se prisutnima uobratile njena ekselencija g-đa Džulija Fini i predsednica udruženja Hristina Piskulidis.

Na pres-konferenciji je bilo reči o Programu direktne pomoći Australijske ambasade i podršci projektu CooperaDiva; važnosti ekonomskog osnaživanja i ekonomske nezavisnosti žena, a naročito žena iz ugroženih grupa; značaja pokretanja inicijativa za samozaposlenje u doba ekonomske krize i nezaposlenosti; i benefitima koje celokupno društvo ima ukoliko osnažuje i podržava žene.

posetaambasadorkePosle pres-konferencije korisnice projekta su u kratkim crtama predstavile sebe i svoje poslovne inicijative, a nakon toga je sledio mali koktel i neformalno druženje svih prisutnih učesnica/ka i saradnica/ka Zadrugarica.

Ceo susret protekao je u toploj i prijateljskoj atmosferi na čemu se Zadrugarice posebno zahvaljuju g-đi Džuliji Fini, korisnicama projekta CooperaDiva i svim prisutnim prijateljicama/ima, koji su nam svojim prisustvom ulepšali ovaj dan.

Više o samom projektu, korisnicama projekta i njihovom poslovnim inicijativama možete naći na našem sajtu http://zadrugarice.org/index.php/cooperadiva

Ostatak slika sa ovog događaja možete pogledati u našoj GALERIJI.

porn