U periodu od 9. do 16. marta Zadrugarice su, na svoje zadovoljstvo, a kako se čini, i zadovoljstvo naših sugrađanki i sugrađana, vredno radile na promociji Kalendara „Nišlijke za nezaborav“. Kalendar je u tom periodu promovisan u više navrata i na svakoj od tih promocija interesovanje za primerak kalendara, ali i životne priče Nišlijki čiji stilizovani likovi krase njegove stranice, je bilo veliko.

Na prvoj promociji, organizovanoj u saradnji sa Komisijom za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti SG Niša i Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, 9. marta u Skupštini grada, našli su se predstavnice/ci brojnih niških institucija, Policijske uprave Niš, Doma zdravlja, Gradskih odbora, zatim, poslanici i poslanice skupštine grada, članice Komisije za rodnu ravnopravnost, predstavnice/ci nekoliko niških udruženja koja se bave očuvanjem lokalne tradicije i stvaralaštva, kao i brojni predstavnici medija .

Istog dana u 18h u prostorijama Medija centra Niš održana je druga dobro posećena promocija namenjena predstavnicama/cima civilnog sektora i šireg građanstva. Ovoj promociji prosustvovao je i veći broj učenica/ka Umetničke škole Niš, koji su partnerski sa Zadrugaricama učestvovali u izradi kalendara. Na ovoj promociji prisutnima su predstavljena i druga uspešna grafička rešenja za stranice kalendara, koja, na žalost, ovog puta nismo bile u prilici da štampamo.

U periodu od 10. do 16. kalendar „Nišlijke za nezaborav“ promovisan je distribuiran u preko četrnaest niških srednjih i osnovnih škola. Po brojnosti učenika na prezentaciji kalendara i predusretljivosti zaposlenih naročito se izdvojila Tehnička škola „12. februar“.

  • Fotografije sa ovih događaja možete pogledati u našoj galeriji.
  • Više o samom projektu i kalendaru možete pročitati ovde.
  • Kalendar u PDF formatu možete preuzeti na ovom linku.

nzn promocije
Projekat „Nišlijke za nezaborav“ UG Zadrugarice realizovan je zahvaljujući podršci Rekonstrukcije Ženskog fonda iz Beograda, a u saradnji sa Umetničkom školom Niš, čiji su đaci ilustrovali stranice kalendara. Izrada kalendara delom je inspirisana publikacijom „Ženska istorija Niša“, autorke Ane Jovanović, koja je objavljena 2013. u izdanju UG Ženski prostor iz Niša.

porn