U sklopu svog programa ekonomskog osnaživanja žena i promocije socijalnog preduzetništva Zadrugarice 26. i 27. decembra organizuju Reviju malih ženskih poslovnih inicijativa pod nazivom Nove žene za novo vreme. Prednovogodišnji dani biće ispunjeni novim sadržajima i pažljivo upakovanim timskim radom u prostorijama Galerije Art 55.

Centralno mesto na ovom događaju zauzeće male poslovne inicijative koje funkcionišu u sklopu Zadrugarica (Fashion Corner, Lektura i korektura, Prirodni sapunčići, Mirela & Sons), a pored njih mesto u izlagačkom prostoru naći će i dugogodišnje saradnice dizajnerke i samostalne preduzetnice, tima Fashion cornera iz regiona.

Osim ovog dizajnerskog  kutka, gde će biti izloženi originalni modni proizvodi (garderoba, nakit...), posetitelji/ke revije imaće priliku i da se upoznaju sa ekipom iz Prirodnih sapunčića i njihovim asortimanom, i videti šta vešte ruke majstorice iz radionice Mirela & Sons mogu da izvuku iz komada starog i napuštenog nameštaja.

ZA ljubitelje lepe i, pre svega, gramatički ispravne reči u sklopu revije biće organizovana dva propratna događaja:

Akcija Boost my CV, ili u lokalnom slengu Nabudži mi CV, tokom koje će ekipa iz Lekture i korekture, zajedno sa HR konsultantkinjom, besplatno ponuditi svoje usluge korigovanja CV-ja svima onima koji su u potrazi za poslom, kako bi njihove poslovne aplikacije zablistale u gramatičkom, stilskom i profesionalnom smislu. Ova akcija odigraće se u subotu 27. decembra u terminima od 12 do 14h.

Akcija Trampa. Donesite stare, pročitane knjige, knjige koje ste nekada voleli, a koje sada čame na policama, ili neke koje ste manje voleli, a neko drugi bi ih rado posedovao, i za uzvrat nađite sebi interesantnu literaturu za duge zimske sate. Trampa traje od 17 do 19h u subotu 27. decembra.

sajamTVrata Galerije Art 55, koja se nalazi u Ulici Ćirila i Metodija 17a, biće otvorena svima zainteresovanima za bilo koji od navedenih segmenata Revije Nove žene za novo vreme, ali i svima onima koji žele da upoznaju Zadrugarice i saznaju šta se sve „kuva u njihovoj kuhinji“ za narednu godinu. Druženja su zakazana za sledeće termine: petak, 26. decembar, od 18 do 22h, i subota, 27. decembar, od 12 do 20h. Očekujemo vas!

* Revija Nove žene za novo vreme organizovana je zahvaljujući solidarnoj podršci Regionalne kancelarije za Jugoistočnu Evropu Fondacije Hajnrih Bel.

** Ujedno se zahvaljujemo i partnerskoj ustanovi Galeriji Art 55 na ustupljenom prostoru za organizaciju događaja, Medija centru Niš na medijskom sponzorstvu, organizaciji Pro Aktiv na tehničkoj podršci.

porn